Rozhovor s Kristinou Šimonovou: Pohled do agentury očima stážisty

V dnešním rozhovoru si budeme povídat s Kristinou Šimonovou, talentovanou stážistkou, která strávila několik týdnů prací v naší agentuře WOO. Kristina nám poskytla vzácné pohledy na své zkušenosti a dojmy z práce v agentuře očima stážisty. Přečtěte si celý rozhovor a uvidíte, co ji nejvíce zaujalo, překvapilo a jak si představuje svou budoucí kariéru v reklamním světě.

 

 

Kristýna Šimonová strávila několik týdnů u nás ve WOO jako stážistka. Co ji nejvíce zaujalo, co ji překvapilo a jak si představuje svou budoucí kariéru v reklamním světě? I o tom jsme si na konci její stáže popovídaly.

 

[Terka – HR]: Ahoj Kristino, vítej! Děkuji, že se s námi podělíš o své zážitky. Můžeš mi říct, z jaké školy jsi k nám na stáž přišla?

 

[Kristina]: Děkuji za přivítání! Jmenuji se Kristina Šimonová a momentálně studuji na Střední odborné škole pro Administrativu EU, obor mediální komunikace.

 

[Terka – HR]: Proč sis vybrala právě WOO?

 

[Kristina]: Rozhodla jsem se pro stáž ve WOO z několika důvodů. Obecně mě zajímalo, jak fungují marketingové procesy v úspěšné digitální agentuře. Vy se jako agentura zabýváte influencer marketingem, což je téma, které je mi blízké. Chtěla jsem se o něm dozvědět víc, a také si ho vyzkoušet na vlastní kůži. Proto jsem usoudila, že stáž ve vaší agentuře by pro mě mohla být velmi přínosná!

 

[Terka – HR]: Co tě překvapilo? Je něco, co jsi nečekala?

 

[Kristina]: Původně jsem si myslela, že influencer specialisti dělají jen základní věci a zbytek si zajišťují sami klienti. Během stáže jsem ale zjistila, že práce influencer specialistů zahrnuje mnohem více úkolů a že exekučně odbavují celou kampaň od doporučení vhodných influencerů, po reporting a vyhodnocení celé kampaně.

 

[Terka – HR]: Jaká byla tvoje konkrétní náplň práce během stáže?

 

[Kristina]: Ze začátku jsem se seznamovala s tím, jak to v agentuře chodí, jaké tam jsou oddělení, procesy, pozice apod. Po takovém úvodu jsem si vybrala pozici, o které jsem se chtěla dozvědět co možná nejvíc, a tu jsem zbytek stáže ,,stínovala”. Jak asi tušíš, vybrala jsem si pozici influencer specialisty. Pracovala jsem na researchi influencerů do jednotlivých kampaní, tvorbě prezentací, vyhodnocování kampaní apod. Zkrátka jsem poznala celý proces influencerské kampaně.

 

[Terka – HR]: Je to tedy pozice, na které se jednou vidíš?

 

[Kristina]: Ano ano ano! To si představuji jako budoucí pracovní pozici.

 

[Terka – HR]: Co se ti na WOO líbilo nejvíc?

 

[Kristina]: Kromě práce samotné se mi moc líbí i prostory a umístění kanceláří. Nachází se blízko Národní, což je za mě skvělá lokalita. Ve WOO je celkově “cool” atmosféra a líbí se mi i týmová spolupráce. Všichni jdou za jedním cílem a jsou ochotni si navzájem pomáhat. Jsou přátelští, sympatičtí a když mi něco nebylo jasné, hned mi to někdo vysvětlil.

 

[Terka – HR]: A naopak, existuje něco, co se ti nelíbilo?

 

[Kristina]: Během stáže jsem si opravdu nevšimla ničeho, co by mi vadilo. Všechno, co jsem zažila, mě spíše inspirovalo a posunulo dopředu

 

[Terka – HR]: Nakonec, představovala by sis práci v podobné agentuře i v budoucnosti?

 

[Kristina]: Ano, určitě! Na začátku stáže jsem si nebyla jistá, jestli je marketing obor, který by mě zajímal, a zda bych se v něm chtěla angažovat. Ale po skončení stáže jsem si uvědomila, že mě práce v tomhle odvětví opravdu baví a ráda bych v ní pokračovala. Brigáda ve WOO mi otevřela spoustu nových dveří a možností. Jsem zvědavá, kam mě to ještě zavede.

 

[Terka – HR]: Děkuju moc, Kristi za tvůj čas a sdílení zkušeností. 

 

[Kristina]: Taky děkuju, Terko! Byla to pro mě skvělá zkušenost a jsem za tuhle příležitost vděčná. Těším se na to, co mě čeká dál.

 

A my se těšíme také. Věříme totiž, že z Kristiny bude jedou šikovná influencer specialistka a těší nás, že jsme jí pomohli udělat si představu o tom, co ji v našem oboru může potkat.  

Předchozí / Další